was successfully added to your cart.

Winkelmand

Vergeten Helden

By 18 februari 2021 Animatie, Filmworkshop

Vergeten Helden is een sociaal artistiek project dat zich specifiek richt op de doelgroep jongeren in azc’s. Aan de hand van animatie, film en nieuwe media krijgen de jongeren, de creators, de mogelijkheid om in samenwerking met een professional, een co-creator, hun eigen creatieve geest te laten zien en horen. Dit project vindt zijn oorsprong in de persoonlijke ervaringen van initiatiefnemer Sam Yazdanpanna.

 

Voor  iedere workshopreeks bezoeken wij een ander azc verspreid over het hele  land. De deelnemers maken samen met hun co-creator een korte  (animatie)film over hun eigen ervaringen of fantasieën. Een  gelijkwaardige samenwerking en plezier staan hierbij voorop. De gemaakte  films worden vervolgens feestelijk aan elkaar getoond op een speciaal  premiere-event. Daarnaast zoeken we altijd actief naar potentiele  publieke vertoningen waar de films en deelnemers onder de aandacht  gebracht kunnen worden. Bovendien zijn alle films ook op de website www.vergetenhelden.com te  bekijken, die tevens als platform dient voor onze jonge creators.

 

Vergeten Helden is een initiatief van Stichting Metafoor in samenwerking met Stichting Vrolijkheid, Kaliber Film en Videolab Alkmaar.

Leave a Reply